Design4you
Zavirite u mali kutak velikih i kreativnih ideja

Izrada novog ili makeover postojećeg namještaja

To nas pitaju svakodnevno, a odgovor ovisi prvenstveno o stanju u kojem se nalazi postojeći namještaj. Poznato je da nas nekad veže i sentimentalnost za neki komad namještaja, ali ponekad je isplativije napraviti ili kupiti novi, ukoliko razmatramo opciju isplativosti. Ukoliko ipak pronađete komad namještaja koji je već neko vrijeme čekao na sretnija vremena i želite mu udahnuti novi život bez obzira na cijenu, potražite mišljenje stručnjaka. Idealni kandidati za restauriranje su svakako stolice, ormari ili noćni ormarići, koliko se god te aktivnosti čine jednostavnima, poslušajte savjet nekog staretinara. Međutim, poznato je da „vaša mašta može svašta“. Ukoliko ste se pak odlučili malo osvježiti namještaj koji se uz manje prepravke i uljepšavanja može uklopiti u vaš interijer, pripremili smo korisne informacije koje mogu olakšati rad na bojanju starog namještaja:

 • Čišćenje
  Dobro očistite namještaj brusnim papirom i njime prijeđite po rubovima. Postojeću boju možete skinuti nanošenjem smjese za skidanje boje prema naputku koji je na smjesi ili fenom za skidanje stare boje.
 • Bojenje
  Prije bojenja prijeđite mekom krpom ili iščetkajte mekanom četkom kako biste maknuli svu prašinu koja se nakupila tijekom skidanja postojeće boje. Bojanje namještaja temeljnom bojom možete napraviti kistom ili valjkom, a možete koristiti i uređaj za špricanje koje je najbolje jer je bojenje uredno.
 • Sušenje
  Kad su svi dijelovi namještaja prekriveni temeljnom bojom, potrebno je ostaviti ga da se osuši dan dva kako bi se boja dobro osušila. Nakon sušenja temeljne boje, nanosi se lak ili boja kao najdelikatnija faza jer treba biti ravnomjerno naneseno kako bi rezultat bio zadovoljavajući. Po potrebi se može nanijeti i više slojeva boje, ali treba procijeniti je li neophodno.
 • Lakiranje
  Ukoliko se želi postići sjajni efekt, tada treba ponoviti bojenje lakom i opet ostaviti da se osuši jedan dan. Nakon toga, vaš komad namještaja će izgledati kao nov.

But applications aren’t just for the consumer businesses can use apps internally buy essays to optimize cell phone spy software production and profitability.